El dijous 16 de juliol va ser un dia farcit de detencions per robatoris a la ciutat. Durant la matinada es va detenir un home a Sants-Montjuïc, a la tarda dues dones a Sarrià – Sant Gervasi i la matinada de divendres, un altre home a Ciutat Vella.

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sants-Montjuïc i de Ciutat Vella van detenir dues persones. Una d’elles per temptativa de robatori amb força i l’altra, per robatori amb força consumat.

Els agents de Sants-Montjuïc van rebre l’avís, la matinada del dijous, que un home havia entrat en un domicili amb la intenció de robar. Va ser descobert per les víctimes, les quals el van retenir fins que van arribar els mossos. En el moment de la detenció els agents van trobar un clauer amb 12 claus i unes tisores amb la punta malmesa, que podrien haver estat usades per forçar les portes dels domicilis.

Més detencions a Ciutat Vella

A les 0.45 h del divendres 17 de juliol els agents de la comissaria de Ciutat Vella van detenir un altre home per haver comès presumptament un robatori amb força poca estona abans en el districte de Sants-Montjuïc. Un veí de la víctima va aconseguir fer fotografies del lladre dins el domicili de la víctima. En mostrar les fotografies als agents de Ciutat Vella van reconèixer el possible autor, ja que l’havien vist en una plaça de la zona poca estona abans.

Els dos detinguts van ser traslladats a dependències policials i passaran a disposició judicial durant els propers dies.

També a Sarrià

Durant la tarda del dijous, agents del grup de delinqüència urbana de la comissaria de Sarrià van detenir dues dones, de 25 i 21 anys, mentre feien rondes a peu. Van localitzar-les mentre vigilaven les entrades de diverses finques de la zona. Les dones, en una actitud molt nerviosa, van treure el que semblava un tros de plàstic de sota la roba i van començar a manipular el pany de la porta d’una de les finques. Va ser aleshores quan van veure un cotxe policial i van fugir del lloc, amagant-se en l’interior d’una perruqueria de la zona.

Els mossos van esperar que les dones sortissin de la perruqueria per detenir-les, per tal de no generar cap alarma entre els clients. En l’escorcoll que van fer de les detingudes van trobar un tornavís, unes tisores i quatre trossos de paper doblegats que s’acostuma a usar per evitar que les portes es tanquin. També portaven a sobre diverses joies i bitllets amagats dins la seva roba interior.