Al darrere de molts dels anuncis de contactes hi ha, segons la policia, grups criminals d'origen xinès. Diuen que en els últims anys s'han quedat amb bona part del mercat. Operen, sobretot, en pisos i locals clandestins. Des de principis de 2012, se n'han inspeccionat 138. La gran majoria, a Barcelona. Molts d'aquests prostíbuls estan controlats per màfies que es dediquen a l'explotació sexual. Sovint, les dones viuen en un règim de semiesclavitud. Les obliguen a estar disponibles les 24 hores del dia i en molts casos, malviuen a les mateixes habitacions on ofereixen els seus serveis. Arran d'aquests controls, s'han detingut 156 persones. Bàsicament, per inducció a la prostitució i la falsificació documental. Moltes de les víctimes estaven en situació legal a Espanya però, tot i així, no s'atrevien a denunciar els seus proxenetes. En el cas de les dones que estan en situació irregular, la llei els ofereix la possibilitat de regularitzar la seva situació si s'atreveixen a donar el pas i testificar contra els proxenetes. Diuen els agents, però, que sovint costa convèncer-les.

L’operació contra la prostitució i el proxenetisme ha acabat amb 156 persones detingudes per delictes vinculats a la prostitució, els drets dels treballadors i la falsedat documental, entre d’altres. També s’han identificat 544 dones xineses que exercien la prostitució, i s’han incoat expedients d’expulsió per a 204 persones més en el marc d’una operació de lluita contra les xarxes d’explotació sexual realitzada per la Unitat contra les Xarxes d’Immigració Il·legal i Falsedat Documental (Ucrif) de Barcelona.

Segons una nota de premsa enviada als mitjans de comunicació, els prostíbuls eren controlats per grups organitzats d’explotació sexual a dones, les quals estaven sotmeses a un fort control personal, obligant-les a estar disponibles les 24 hores. Les dones residien al mateix prostíbul, amuntegades i en condicions insalubres i “properes a l’esclavitud” i els locals acostumaven a anunciar-se com saunes de relax o perruqueries.

Els beneficis obtinguts en cada servei havien de ser entregats per les dones als encarregats de l’establiment, els mateixos que les vigilaven. Els prostíbuls estaven també regentats per grups organitzats d’origen xinès en els quals hi havia els encarregats de llogar els espais i també els “controladors”, que vigilaven les dones i la recaptació. També hi havia encarregats de publicitat, que posaven anuncis a la premsa, Internet i cartells a la via pública.