El Grup de Platges de la Guàrdia Urbana va rescatar, diumenge passat, tres persones en dues intervencions diferents però que es van produir gairebé de forma simultània a la costa barcelonina.

La Creu Roja va informar la Guàrdia Urbana que dues persones havien caigut d’un catamarà recreatiu en fer un brusc viratge i només restava una persona a bord. Segons la informació, la marea i el vent podrien haver estat la causa que de la caiguda de dos tripulants. Els agents es van desplaçar amb l’embarcació policial Talaia i van localitzar el catamarà a tres milles nàutiques de la platja. Tots tres passatgers del catamarà, un cop rescatats, tenien evidents símptomes d’extenuació, però no van necessitar assistència mèdica.

Simultàniament, l’altra embarcació policial, la Guaita, va observar com una altra persona, des de l’aigua,”feia moviments enèrgics amb els braços demanant auxili“. En acostar-s’hi, van trobar un jove esgotat i amb dificultats per nedar, malgrat que duia l’armilla salvavides. Un cop rescatat, el jove va manifestar que anava de passatger en una moto d’aigua i que va caure sense que el pilot se n’adonés.

Aquest estiu, el Grup de Platges ha fet més de 40 rescats i 8.000 actuacions als espigons de Barcelona. La majoria d’actuacions han estat avisos per la prohibició de banyar-se en aquesta zona per la perillositat que comporta; la prohibició de pescar en horari no permès, o el tancament del pas de la zona en cas de mala mar.