N'hi ha 1.011 i tots busquen padrí. Per reparar l'orgue de l'església de Sant Pacià, alguns tubs s'han de fer nous, a d'altres se'ls hi ha de treure la pols i uns quants s'han de dreçar, perquè s'han deformat pel seu propi pes. GEMMA FARNELL, organista "Aquest és un dels tubs que vam treure, com podeu veure, està doblegat de la banda de dalt. En aquell moment, al no poder passar l'aire, ja no ens sonava, però és que a més a més s'estava doblegant cap a la banda de davant i per tal que no caigués a la nau, a sobre d'algun feligrès, el vam treure" Ara l'orgue gairebé no pot fer els tons greus. És per tot plegat que des de la parròquia han iniciat una campanya per recaptar donatius, afinar-lo i reparar-lo. En necessiten més de 15.000 euros, i des de l'abril n'han aconseguit 1.200. Reconeixen que serà complicat, però els empenyen les ganes, perquè expliquen que no és una peça qualsevol. HECTOR DEL BUEN, organista i impulsor de la campanya Apadrina un tub! "Aquest orgue és unic i aquí al barri és l'únic que tenim. I a part, és el primer orgue amb cadireta de Barcelona i.. bé, és prou motiu, tot això, per voler mantenir aquest instrument tan maco". GEMMA FARNELL, organista "Tipologia d'orgues a Barcelona potser n'hii ha més d'estil romàntic, però no n'hi tant que siguin d'estil neobarroc, potser n'hi ha tres o quatre a Barcelona, d'aquí la importància de poder-lo conservar". Els donatius s'han de fer a través d'una pàgina web i van dels 6 als 65 euros. Per ara tenen padrí una vintena de tubs, però la campanya no té data límit. Diuen que el més important és que l'orgue torni a lluir -i sobretot a sonar- com ho feia temps enrere.

“Apadrina un tub!” és la campanya de micromecenatge que han promogut alguns veïns de Sant Andreu. Volen recuperar els sons greus de l’orgue de l’esgésia de Sant Pacià. Necessiten més de 15.000 euros, i des de l’abril, n’han aconseguit 1.200.

Héctor del Buen, impulsor de la campanya, assegura que es tracta del “primer orgue amb cadireta de Barcelona” i Gemma Farnell, organitsta, apunta que es tracta d’un instrument de tipus neobarroc i que en tota la ciutat només n’hi ha tres o quatre.