Selectivitat 2023 PAU Catalunya

Un total de 40.557 estudiants s’han matriculat per a la Selectivitat 2022 a Catalunya, que es farà els dies 14, 15 i 16 de juny. Això suposa gairebé 1.000 més que l’any passat, quan van ser-ne 39.775. Una de les novetats d’enguany és que els exàmens de les PAU recuperen el format previ a la covid. Es faran en tres dies i la mascareta no serà obligatòria. Ara bé, se’n recomana l’ús en espais tancats amb concentració de persones, com les aules, els accessos a les classes i els passadissos. Així, les proves es regiran pel protocol covid actual.

El Departament de Recerca i Universitats ha concretat les dades sobre els alumnes matriculats. Dels més de 40.000 estudiants, 32.172 són amb matrícula ordinària, que han acabat el batxillerat aquest curs 2021-22. En canvi, 4.612 són de matrícula lliure (procedents de batxillerat d’altres anys) i 3.773 provenen de cicles formatius de grau superior que s’examinen d’alguna assignatura en la fase específica.

Així seran la fase general de les PAU 2022

Tal com ha estat habitual els darrers anys, les PAU es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta d’un total de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d’estudiants i serveix per obtenir una millor qualificació i acostar-se a la nota de tall 2022 per accedir al grau universitari desitjat.

En la fase general, els alumnes s’examinen de quatre matèries comunes:

  • Llengua catalana i literatura
  • Llengua castellana i literatura
  • Llengua estrangera
  • Història
  • Una matèria a escollir entre Fonaments de les Arts, Llatí, Matemàtiques i Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials.

La nota de batxillerat té un valor del 60 %, mentre que la fase general té un valor del 40 %. Ara bé, per poder tenir la nota d’accés a la universitat cal una mitjana d’un 5 a la nota de batxillerat i un mínim de 4 en la mitjana dels cinc exàmens de la fase general.

La fase específica, clau per arribar a la nota de tall

En la fase específica, els estudiants poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat que trien entre 22 assignatures. Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, es calcula la nota d’admissió, que pot arribar fins als 14 punts. La ponderació es fa en funció de les matèries vinculades als estudis que es vulguin cursar i perquè una matèria sigui ponderada ha d’haver estat qualificada amb una nota igual o superior a 5 punts.

Les notes de la Selectivitat es podran consultar a partir del 29 de juny al portal d’accés a la universitat. Aleshores, l’alumne podrà descarregar-se el document amb les seves qualificacions dotat amb un codi de verificació segur.

Comparteix a: