L’Emmanuel i la Genesis no podran oblidar el que han viscut aquesta nit. Eren gairebé les nou i s’estaven arreglant a la seva habitació de l’hotel Acta Atrium Palace de la Gran Via per anar al Primavera Sound, quan van sentir els crits d’un home demanant auxili i dient que estava segrestat i que necessitava una ambulància.

Aquesta parella de Dallas no sabia com havia d’actuar. Sentien soroll de portes obrint-se i tancant-se al passadís, i van decidir tancar els llums de l’habitació i amagar-se al lavabo. “Sentíem un home cridant fort amb molt de dolor”, explica la Genesis, encara aterrida. El que va venir després va ser una actuació policial de pel·lícula per alliberar una persona que estava segrestada, emmordassada i amb les mans lligades, en una de les habitacions de l’hotel.

“Quedin-se a l’habitació i no surtin”

Poc després, van sentir als Mossos a la porta de l’habitació i els van obrir la porta. “Mans enlaire, les volem veure!”, els van cridar els agents. “Tots van arribar armats amb metralletes”, explica ella. “Hi ha algú més a l’habitació?”, els van preguntar mentre els feien retirar cap al fons de l’estança. “Tot net”, respon un dels agents després de fer una ullada ràpida i d’intentar tranquil·litzar-los. “Tranquil·la respiri”, li diuen a la Genesis, que està paralitzada per la por. “Quedin-se a l’habituació i no surtin”, els demanen.

“Amb el que ha passat a Texas, estava molt espantada”, reconeix ella. “No sabíem si era la policia o si eren homes armats”, explica. Els Mossos van comprovar totes les habitacions de l’hotel buscant els segrestadors, i després va desallotjar l’edifici. Una estona més tard, però, quan l’ostatge ja estava alliberat i havien comprovat que a l’hotel no hi havia cap més implicat, els clients van poder tornar-hi.

Els Mossos detenen un home i busquen més implicats

Els Mossos d’Esquadra han detingut l’home que suposadament vigilava l’ostatge. Es tracta d’un individu de 32 anys i que anava armat. La policia encara busca més implicats en el segrest i que també anirien armats. L’alerta es va activar a quarts de nou de la nit, quan la policia van rebre un avís a través del 112 avisant que hi podria haver una persona retinguda en una habitació.