Llum verda al projecte per desenterrar el pont dels Tres Ulls a la Trinitat Nova. La Generalitat ha determinat que no és necessari fer un estudi ambiental previ perquè considera que l'obra no tindrà afectacions importants en el medi. Només posen la condició que els treballs es facin fora del període reproductor de la fauna de la zona, entre març i juliol. Això vol dir que l'Ajuntament, si vol, pot tirar endavant el projecte del mandat anterior de desenterrar i restaurar aquest pont històric. "Va ser part d'un aqüeducte de finals del segle XIX que mai es va arribar a fer servir. Això sí, l'estructura es va convertir en un emblema pel barri" Ara bé, el pont es va enterrar a la dècada dels 70 perquè es va considerar que la seva alçària el feia perillós. El nou govern encara no ha decidit si considera o no prioritari el projecte per desenterrar-lo, que encara està pendent de redacció, i si, per tant, l'inclou al PAM del districte

La Generalitat demana, això sí, que, en cas que es tiri endavant el projecte (encara pendent de redacció), les obres s’han de fer fora del període reproductor de la fauna de la zona, situat entre els mesos de març i juliol.

El govern municipal anterior va decidir recuperar el pont dels Tres Ulls de la Trinitat Nova, la part més visible d’un aqüeducte que es va construir a principis del segle XX per abastir d’aigua la ciutat però que mai no va arribar a posar-se en funcionament. Tot i això, es va convertir en tot un símbol de la zona, ja que la seva situació elevada el feia visible des de tot el barri. També destacava pel seu aspecte, amb tres grans forats circulars, pensats per deixar pas a l’aigua que pogués baixar pels torrents de la muntanya. A la dècada dels 70 es va enterrar perquè es considerava perillós per la seva alçària.

El projecte de l’Ajuntament preveu desenterrar-lo i condicionar la zona per dur a terme un passeig que uniria la Casa de l’Aigua i el castell de Torre Baró resseguint el recorregut per on anava l’aqüeducte. La idea és fer un passeig d’arbres fruiters i dues feixes agrícoles.

El govern actual, però, encara no ha decidit si considera aquest projecte prioritari i, per tant, si l’inclou al PAM del districte o no.