Els Mossos d’Esquadra tenen programats 46 controls i macrocontrols d’alcoholèmia i drogues a les principals carreteres catalanes durant la nit de Cap d’Any. Les operacions involucraran un total de 200 agents, una xifra similar a la de l’any passat.

Entre el 12 i el 22 de desembre s’han fet més de 7.088 controls d’alcoholèmia a tot el territori català. Al voltant del 5 % han donat positiu amb una taxa d’entre 0,25 i 0,6 mil·ligrams d’alcohol per litre de sang. 91 d’aquests conductors van ser positius penals.

Buch: “L’única taxa que hi ha segura és la del 0,0”

A banda de presentar el dispositiu, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha recordat que en els últims anys entre un 6 i un 10 % dels conductors parats en controls superaven els límits legals d’alcohol. També ha recordat que aquest 2019 han mort un total de 170 persones en accidents de trànsit a Catalunya. Aquesta xifra suposa un 12 % menys que l’any passat, en què hi va haver 193 víctimes mortals.

Tot i això, Buch ha insistit en la necessitat de ser prudent a la carretera durant aquestes dates. Ha recordat que “l’única taxa segura és 0,0, per pròpia seguretat i per la seguretat dels altres”. Els Mossos d’Esquadra també treballaran de forma coordinada amb la Guàrdia Urbana per garantir la seguretat durant la nit de Cap d’Any a la ciutat de Barcelona.