El retorn a casa del Mercat Dominical de Sant Antoni ha posat la cirereta a la festa de reinauguració de l’edifici històric. Les parades de llibres han ocupat, des de primera hora del matí, les noves marquesines per rebre la gran afluència de visitants, 50.000, que també volien veure els paradistes que hi són cada diumenge.

L’escriptor Miqui Otero ha estat el padrí del nou mercat i l’encarregat de llegir el pregó de benviguda al nou espai. Otero ha admès que el Dominical de Sant Antoni és el lloc on va aprendre a llegir i l’ha definit com “espai dels llibres vius” on es diferencia entre preu i valor.

Els paradistes s’han mostrat satisfets amb el nou espai, i la majoria es troben pràcticament en el mateix punt on eren abans de l’inici de les obres. A les noves marquesines s’hi han traslladat un total de 76 parades, algunes menys de les que diumenge passat es van acomiadar de l’espai provisional. Els paradistes també han destacat que l’espai entre les parades és prou ample perquè es pugui passejar còmodament. Troben a faltar, però, que aquestes tinguin continuïtat al llarg de tot el perímetre, com passava abans de la reforma.

Llibres i reivindicació política

La CUP – Capgirem Barcelona també ha assistit a la inauguració del Mercat Dominical per fer campanya contra la massificació turística. Els cupaires han repartit fulls de mà per explicar l’impacte del “monocultiu turístic” a la ciutat.

El dissabte 26 la festa per estrenar oficialment el mercat d’alimentació i els encants va congregar 100.000 visitants.