Després d’un mes de l’inici de la tancada de migrants a l’antiga Escola Massana, els organitzadors d’aquesta protesta tornen a sortir al carrer per fer sentir la seva principal reivindicació: la derogació de la Llei d’estrangeria. Ho fan amb una manifestació que ha arrencat, per columnes, a diversos punts de la ciutat, com Vallcarca, la Vila de Gràcia, el Poble-sec i Sants. Aquestes columnes han arribat de manera simultània a la plaça de Catalunya, on s’han trobat unes 1.000 persones per baixar per la rambla de Catalunya fins al monument a Colom i les Drassanes, i pujar per la rambla del Raval i el carrer del Carme fins acabar el recorregut a l’Escola Massana.

Aquesta setmana, els responsables de la tancada ja han organitzat concentracions a l’Oficina d’Estrangeria  per denunciar la legislació actual. Afirmen que provocatraves administratives” que els impedeix aconseguir la nacionalitat. Igualment, la norma els suposa, també, accedir a un contracte de treball per regularitzar l’estada al país, o en cas de tenir la situació regularitzada però ser a l’atur, patir els efectes negatius de l’administració.

Protesta consolidada

Des que ocupessin l’antiga Escola Massana, els impulsors de la tancada han rebut el suport de l’Ajuntament, que es va comprometre a facilitar-los les demandes que siguin de competència municipal. En aquest sentit, el centenar de tancats a l’escola també han mantingut converses amb la Delegació del Govern amb, almenys, dues trobades formals.

La tancada, però, ha aconseguit almenys una altra cosa: estendre’s com una taca d’oli. Des de mitjans de mes, una dotzena de persones s’han tancat a l’església del Sagrat Cor, al Poblenou, amb els mateixos objectius. Una nova tancada que se suma a algunes més de previstes, que podrien ser a l’Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet.