La protesta la convoca Tancada per Drets, que reclama des de fa un mes els drets dels migrants, amb una tancada a l’antiga Escola Massana. Ha aplegat un miler de persones que reclamen la derogació de la Llei d’estrangeria perquè consideren que “és la representació del racisme institucional”.

Després d’un mes de l’inici de la tancada de migrants a l’antiga Escola Massana, els organitzadors d’aquesta protesta tornen a sortir al carrer per fer sentir la seva principal reivindicació: la derogació de la Llei d’estrangeria. Ho fan amb una manifestació que ha arrencat, per columnes, a diversos punts de la ciutat, com Vallcarca, la Vila de Gràcia, el Poble-sec i Sants. Aquestes columnes han arribat de manera simultània a la plaça de Catalunya, on s’han trobat unes 1.000 persones per baixar per la rambla de Catalunya fins al monument a Colom i les Drassanes, i pujar per la rambla del Raval i el carrer del Carme fins acabar el recorregut a l’Escola Massana.

Aquesta setmana, els responsables de la tancada ja han organitzat concentracions a l’Oficina d’Estrangeria  per denunciar la legislació actual. Afirmen que provocatraves administratives” que els impedeix aconseguir la nacionalitat. Igualment, la norma els suposa, també, accedir a un contracte de treball per regularitzar l’estada al país, o en cas de tenir la situació regularitzada però ser a l’atur, patir els efectes negatius de l’administració.

Protesta consolidada

Des que ocupessin l’antiga Escola Massana, els impulsors de la tancada han rebut el suport de l’Ajuntament, que es va comprometre a facilitar-los les demandes que siguin de competència municipal. En aquest sentit, el centenar de tancats a l’escola també han mantingut converses amb la Delegació del Govern amb, almenys, dues trobades formals.

La tancada, però, ha aconseguit almenys una altra cosa: estendre’s com una taca d’oli. Des de mitjans de mes, una dotzena de persones s’han tancat a l’església del Sagrat Cor, al Poblenou, amb els mateixos objectius. Una nova tancada que se suma a algunes més de previstes, que podrien ser a l’Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet.