La pacificació de la ronda de Sant Antoni preveu una reducció de l’espai per al cotxe i el trànsit rodat. Per aconseguir-ho, s’eliminarà un carril de circulació i passarà a haver-n’hi només un per sentit —fins ara n’hi havia dos de pujada i un de baixada.

La reurbanització es farà en dues fases. La primera, ja aprovada,  serà entre els carrers del Comte d’Urgell i de Floridablanca. Els treballs duraran 10 mesos i el pressupost serà de quatre milions i mig d’euros. La segona fase completarà la reforma de la ronda de Sant Antoni fins a Universitat. Aquest tram, però, s’afrontarà en el mandat següent.

Veïns i comerciants es mostren satisfets amb la reforma, perquè donarà protagonisme al vianant. En aquest sentit, botiguers de la zona demanen que es retirin ràpidament les carpes del mercat provisional perquè els fa perdre visibilitat des del carrer.

Els treballs s’emmarquen en les reformes que s’han dut a terme al voltant del Mercat de Sant Antoni, inaugurat recentment, i recull les demandes i reivindicacions dels veïns.