decoracio nadal 2023

El prêt-a-porter marca les propostes de Mercabarna-flor en la decoració de Nadal 2023. Els professionals aposten per un art floral a l’abast de tothom, amb una ornamentació nadalenca elegant, natural i sostenible. Per aconseguir aquest objectiu, es proposa una limitació dels colors, els ornaments naturals i sobretot una il·luminació acollidora, amb espelmes o llums decoratius càlids. Aquest any, diuen des de Mercabarna-flor, no hi ha espai per als Pares Noel, els decorats sintètics o les garlandes de plàstic.

Les decoracions de Nadal 2023, a l’estil americà

La decoració exterior, a l’estil americà, és la gran novetat d’aquest Nadal 2023. Els floristes plantegen una ornamentació amb elements naturals i sostenibles, sense ser recarregada. A més, els professionals del sector aposten per estendre la decoració a l’entrada dels habitatges, les finestres, les terrasses i els jardins.

Ambients naturals i sostenibles amb flors naturals o seques

La flor natural i seca guanya terreny als centres de taula, les corones i fins i tot als arbres de Nadal per aconseguir un ambient natural, fresc i sofisticat. També s’utilitzen branques d’eucaliptus, baies de fusta, cordes, papers o vímets per crear ambients senzills i sostenibles.

Les boles de vidre transparents, els centres de taula amb corones i les espelmes esdevenen protagonistes de la decoració de nadalenca.

Un mateix color amb diferent gammes cromàtiques

Pel que fa als colors, els experts en el mon de la decoració nadalenca, recomanen utilitzar-ne pocs amb diferents gammes cromàtiques. Les ornamentacions més minimalistes juguen amb el blanc i els daurats o platejats, les més tradicionals barregen els verds, amb els vermells i els blancs, i les més rupturistes combinen els marrons amb els verds i els blaus foscos.