detinguts robatori matalleó

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc persones, quatre homes i una dona, per estafar clients de dos locals de prostitució del districte de l’Eixample, a Barcelona. Als presumptes autors se’ls acusa dels delictes d’estafa bancària, robatori amb violència, agressió sexual i contra la salut pública.

A banda dels detinguts, hi ha quatre ordres de detenció i cinc persones han estat citades per declarar com a investigades. Totes vinculades als dos prostíbuls.

La investigació es va iniciar l’any 2022, quan es van començar a rebre denúncies de clients de dos locals de prostitució, que expliquen que han rebut càrrecs o s’han fet transferències d’elevades quantitats de diners dels seus comptes bancaris sense autorització. En total, nou persones van denunciar ser víctimes de l’estafa.

El “modus operandi”

Els estafadors atordien els clients dels establiments introduint algun tipus de substància a la beguda o fent-los consumir begudes alcohòliques o substàncies estupefaents de manera compulsiva. Un cop perdien el coneixement, treballadors dels dos locals aprofitaven l’atordiment del client per utilitzar la targeta i fer càrrecs fraudulents o anaven a caixers propers per retirar-ne diners. El PIN de la targeta l’havien aconseguit anteriorment obligant el client a fer algun pagament de les consumicions.

En un dels casos una de les víctimes es va despertar estès al mig del carrer, poc després va tornar a perdre la consciència i va ser traslladat a un centre hospitalari.

De fet, alguns dels denunciants van aportar informes mèdics en què constaven anàlisis amb resultats positius en substàncies estupefaents i una de les víctimes va denunciar haver estat agredit sexualment per un dels responsables d’aquests locals.

Un dels casos: estafat i acusat

En un altre dels casos algunes de les persones que formaven part d’aquest grup criminal van denunciar una de les víctimes per, suposadament, no haver pagat serveis sexuals per valor de 30.000 €. La transferència que ells mateixos havien fet fraudulentament havia quedat bloquejada i van decidir denunciar-ho davant de la justícia.