Els desajustos en la menstruació són una més de les possibles conseqüències del confinament en les dones. Molts grups de WhatsApp i, fins i tot, fils de Twitter van carregats aquests dies de dones queixant-se de retards, avenços o, fins i tot, absències de la regla. (Il·lustració: Cinta Tort – @zinteta)

Els possibles causants d’aquests desajustos hormonals podrien ser, en la majoria de casos, l’estrès, l’ansietat o els canvis en la rutina durant el confinament. La doctora en ginecologia Ximena Justo explica que l’alteració de la rutina influeix en el nostre cervell: “El nostre cos no entén per què no sortim al carrer, per exemple. I fins que no entrem en un període d’adaptació podem tenir alteracions [de regla]”.

Què podem fer per regular la regla?

Davant d’aquesta situació expliquen que és essencial no espantar-se per aquestes alteracions, ja que pot generar més estrès i ser contraproduent. Això, però, pot ser difícil de gestionar. Per aquest motiu, els especialistes també fan altres recomanacions més pràctiques com, per exemple, intentar crear rutines noves. Tot i això, també és essencial regular els cicles del son, menjar de forma saludable i fer algun tipus d’activitat física, dins de les possibilitats.

Quan consultar els especialistes?

En tot cas si la situació s’allarga sí que és recomanable consultar-ho a un especialista, ja que pot haver-hi altres motius que derivin en aquestes alteracions. A més, els especialistes també recorden que, en el cas de voler quedar-se embarassada, aquests desajustos hormonals poden dificultar-ne el procés.

Comparteix a: