Els fogons de la casa Ravell funcionen a la màxima potència des de fa 15 dies. Cabrits, pollastres de pagès, pulardes, carn d'olla. Per aquestes festes han preparat més de 4.000 canelons i unes 350 peces de carn. Des de bon matí tot l'equip preparava diligent les safates amb el menjar. "Les cuines actuals no estan preparades per fer aquestes presentacions i sempre queda millor. Un dia és un dia." Però per mantenir les vendes, en els darrers anys han hagut de rebaixar els preus entre un 30 i un 40 per cent. JOSEP RAVELL, propietari de Ravell "Hi ha hagut unes èpoques en què els preus estaven molt inflats, a nosaltres ens era igual i a la gent els era igual. Però ara, ni a nosaltres ni a la gent ens és igual." On també s'han hagut d'adaptar a la crisi és a la pastisseria Farga, que aquests dies també ofereix menú per emportar, des d'aquests canapès fins als tradicionals canelons o caldo amb carn d'olla. Molta feina en uns dies, diuen, en què val la pena treballar. MANEL ROIG, director de Restaurants FARGA "Aquest any es comença a notar la milloria: tenim més entregues, més 'caterings', més menjar per emportar. Tant de bo hi hagués dos desembres l'any, no un, no, dos." No pensen el mateix moltes famílies que opten per l'opció del menjar preparat, sobretot pel preu. Però la manca de temps i la poca pràctica, diuen, no els deixa cap altra elecció. "Jo sóc jove i no en sé gaire i aprofito per endur-m'ho." "Jo no sé cuinar gaire bé i per això vinc aquí." I per això hi ha solucions per a tot. Ells avui també menjaran un menú tradicional i casolà, això sí, per emportar.