"Ahora ponía las invitaciones, que son personales para cada uno de ellos." És un gran dinar de Nadal que es prepara al detall, com si fos per a la pròpia família. Uns 600 voluntaris de la Comunitat de Sant Egidi fa dies que treballen perquè avui les famílies que ho necessiten es trobin com a casa. ARMAND PUIG, rector de la basílica dels Sants Just i Pastor "La llista es fa en base a persones amigues que nosaltres coneixem durant tot l'any, gent sense sostre, ancians, infants, estrangers..." ANNA NADAL, voluntària "El menjar calent per moltes persones és molt important, per tant, aquí estem escalfant i d'aquí ho portarem a un lloc on es mantindrà calent." MARIA ISABEL, voluntària "És un dia en què trobes a faltar els teus i és una manera de fer una cosa per als altres i a mi també em fan un favor." ELISABETH PRATDESABA, voluntària "Cadascun dels nostres amics que coneixem i que anem a trobar durant l'any hem pensat quin regal li faria il·lusió." Quan tot just falta mitja hora perquè comenci el dinar, la plaça ja està plena. En concert, a la basília de Sant Just i Pastor hi caben 300 persones. En total a Barcelona són 1.300 persones les que es beneficiaran d'aquest acte de solidaritat." Entre tots els que dinaran junts, aquest any hi ha refugiats que provenen de països en conflcite, com Síria. Però també gent d'aquí a qui la crisi els ha complicat la vida. ROSARIO "Es un momento familiar muy bonito, y agradezco a toda la organización de todo esto y feliz Navidad a todo el mundo."

“Hi ha gent gran, estrangers, vagabunds, desocupats, famílies gitanes, famílies amb fills…”, han explicat des de la Comunitat de Sant Egidi. Tots ells comparteixen taula a la basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor.

El menú és el típic de Nadal: amb escudella, canelons, pollastre rostit, torrons, neules i cava. El menjar de Nadal és una tradició de la Comunitat de Sant Egidi des que el 1982 un petit grup de persones pobres van ser acollides en una taula el dia de Nadal a la basílica de Santa Maria de Trastevere, a Roma.