A les dotze en punt dos voluntaris arriben al Cercle Eqüestre. Vénen a recollir 80 menús ja elaborats en aquesta cuina. Avui toca canalons; de segon, mongetes i bacallà i, per postres, macedònia. PHILIPPE LEBLAY, cap de cuina "Sabemos que son gente mayor y entonces hacemos comida fácil de masticar y equilibrada." De dilluns a divendres la ruta és diferent, perquè en aquesta iniciativa hi col·laboren, a més d'aquest restaurant, quatre hotels de la ciutat. Tot el menjar es carrega en una furgoneta isotèrmica. ANTONI PÉREZ, voluntari de La Caixa "Jo amb aquest projecte i dedico un dia a la setmana. He tingut la sort de tenir dins la societat un bon espai i penso que els altres també s'ho mereixen, aquesta és la motivació." El destí és el menjador social d'Emmaús. Aquí dinen cada dia 80 persones, sobretot gent gran. PILAR DURAN, usuària menjador "Per a mi ha estat la salvació. Tinc trencats els tendons dels braços, i no em puc ni vestir, cuinar tampoc" MARIA DOLORS PARELLADA, usuària menjador "El menjar és fantàstic, és de cinc forquilles." El projecte ALPAN a Barcelona creixerà ben aviat amb dos nous menjadors. ALBERT FAUS, Club Rotary Barcelona Centre "És evident que vivim un moment de gran crisi, i això és veu en totes les capes de la societat, però la gent gran és desgraciadament la capa que té menys mitjans per resoldra-ho." Quan els dos nous espais funcionin aquest projecte servirà 180 menús diaris.

Aquesta setmana s’ha signat un conveni amb l’Ajuntament, que també dóna suport al projecte. S’espera que durant el 2013 s’arribi als 180 menús diaris i 4.000 mensuals. Actualment, es calcula que al menjador social Emmaús, a l’Eixample, s’hi serveixen al voltant de 80 menús diaris.