La nova normativa que prepara el govern municipal vol obligar els restaurants amb terrassa a permetre l’ús dels seus lavabos als usuaris que no en són clients. Una redactora de BTV Notícies ha anat a quatre bars de característiques ben diferents per comprovar si permeten l’entrada als serveis. Hem triat un bar de la Bonanova, un establiment de la zona turística de la Rambla, un local regentat pel col·lectiu xinès al Paral·lel que té actulament una forta presència en el sector de la restauració, i també un restaurant de barri a la rambla del Poblenou. A tots els establiments se’ls ha fet la mateixa pregunta: “Puc fer ús del lavabo?” Després de saber la resposta se’ls ha explicat que es tracta d’una enquesta sobre la proposta de l’Ajuntament. A tots ens han deixat passar sense problema i han puntualitzat que l’aspecte físic es té en compte.

Bar Escocés. Carrer de Mandri. “Deixem passar per qüestió ètica. Si tens una necessitat què has de fer? Pixar al carrer? Sempre deixem passar la gent. A vegades dubtes de l’aspecte físic de la persona. Com per exemple si va brut o una persona que té mal aspecte i creus que pot robar…”

 

Bar Capuccino. La Rambla. “Deixem entrar quasi tothom. Hi ha gent malalta que ha d’entrar al bany molt sovint i no pot entrar a cada establiment i comprar una beguda. A vegades no deixem entrar per l’aspecte. Per exemple la setmana passada van entrar i van fer les necessitats fora del vàter.”

 

La Bona Sort. Avinguda del Paral·lel. “Normalment no deixem entrar. A tu t’he deixat entrar pel bon aspecte i l’educació. Fa uns minuts un indigent m’ha preguntat si podia fer ús del lavabo i li he dit que no.”

 

La Buena Vida. Rambla de Poblenou. “Habitualment deixem passar, sempre que la persona vingui de forma educada i correcta. Però no tothom és correcte. La proposta que planteja l’Ajuntament no em sembla bé perquè hi ha gent bruta i que no respecta res.”