LLUÍS CARMONA, fruits Carmona "Ara han vingut força bé de preu i de moment no tenen gaires cucs. I estem contents amb la campanya. Estan a 15 euros quilos i no a 30-35 com altres anys. Com que vénen de tot arreu, hi ha força rovellons al mercat i el preu s'està abaratint." Aquests són del Pirireu, tot i que ara a les parades es troben rovellons de França, Europa de l'Est i del sud d'Espanya. MARIA "A mi m'agraden tant com un bistec. M'agraden molt, però m'agraden els del Pirieneu no els de Sòria. Els de Sòria són mes aigualits i els d'aquí tenen més gust a bolet." Els primers a arribar són els medallons, d'una mida més gran i un preu més ajustat. Els botons, com es coneixen popularment els rovellons petits, en canvi, són més difícils de trobar i, per tant, es paguen més cars al mercat. ANTONIA MORA "Com que són tan cars no en compro. Jo els faig en carn o a la planxa o amb julivert i all. Abans deien que els bullíssim amb un all per si n'hi havia algun de verinós. Ara els rento, els escorro o sols, amb poc oli i cap a dins." BARTOMEU "És un bolet maco, de vista i al tacte, i el gust és boínissim. Els rovellons te'ls trobes on menys t'ho penses com, per exemple, en mates petites on semble que no hi hagi d'haver i n'hi ha." JULIAN SACRISTAN, L'Hortet d'en Julià "Els que van a buscar bolets se'ls emporten i no n'hi ha per vendre. A final d'octubre n'hi haurà més." Les prediccions meteorològiques apunten que a partir d'aquest cap de setmana baixaran les temperatures i vindran més pluges i això contribuirà a la producció de rovellons.

El fet que al mercat es trobin bolets del Pirineu, però també de França, Europa de l’Est i del sud d’Espanya fa que els rovellons tinguin un preu més accessible que altres anys, entorn de 15 euros el quilo.

Tot i això, encara és difícil trobar als mercats bolets del Montseny i el prepirineu, perquè les temperatures encara són elevades i tot i les precipitacions de la setmana passada, no hi ha prou humitat als boscos.

L’afició a buscar bolets està de moda i, fins i tot, s’ha creat una aplicació per a mòbils Android que permet trobar-ne. Es diu  Trobabolet i ofereix la possibilitat d’accedir a llocs on acostumen a sortir diferents espècies micològiques com ceps, rovellons, rossinyols, llenegues i fredolics.