DAVID LORENTE, guanyador del concurs "Respecta molt l'edifici actual. És molt sensible ja que que hi ha ja una realitat existent que és potent i que toca mantenir-la i a part hi afegim elements que creiem avui imprescindibles, com és la gestió energètica d'aquest edifici, una gestió sostenible." L'edifici de La Lleialtat Santsenca es va construir fa 85 anys i es va convertir en la seu de les cooperatives de Sants, un espai on es promovia l'associacionisme i el treball cultural. Amb la Guerra Civil l'espai va haver de tancar i als anys 50 va passar a mans privades. Aleshores a la planta baixa s'hi va instal·lar una fàbrica de torrons mentre que al primer pis hi havia la sala de festes Bahia, que alguns veïns encara recorden. FRANCISCA TORREDEFLOR, veïna "L'he vist tot la vida i ens ho havíem passat molt bé. Perquè jo em recordo, a la meva edat, que anàvem al cine i després d'anar al cine anàvem a ballar perquè hi havia el Bahía." El 1988 l'edifici va quedar abandonat i uns anys després l'Ajuntament el va comprar. Des d'aleshores no hi ha hagut activitat i ha estat completament tancat. A finals de 2010 un grups de veïns van crear la Plataforma La Lleialtat Santsenca, amb què van impulsar una campanya per recuperar l'edifici. L'objectiu era fer-hi un equipament veïnal, de cultura popular i que recuperés l'esperit cooperatiu. EDUARD FERNANDO, La Lleialtat Santsenca "Tenim un edifici que és buit i diem 'Ei, desenvolupem un projecte per fer alguna cosa aquí.' O sigui, teníem l'espai i teníem les necessitats. L'úni que ens faltava era que els veïns poguéssim accedir-hi." L'espai, ja remodelat, tornarà a obrir les portes l'estiu de 2015.

Es preveu que la nova Lleialtat Santsenca estreni imatge el 2015. El projecte Hora del pati, d’H Arquitectes, ha guanyat el concurs d’idees per a la reforma de l’edifici de La Lleialtat Santsenca. La proposta inclou un teatre, un bar, una sala de reunió o espais per a les entitats del barri. La remodelació, amb un pressupost de més de quatre milions d’euros, mantindrà la façana i l’estructura de l’edifici.

La remodelació de La Lleialtat Santsenca es va començar a gestar a finals de 2009, quan un grup de veïns van iniciar una campanya per recuperar l’edifici del número 31 del carrer d’Olzinelles. El desembre de 2010 es va crear la Plataforma La Lleialtat Santsenca. Pocs mesos després, van aconseguir que el districte aprovés per unanimitat una declaració institucional per rehabilitar l’antiga cooperativa. El juny de 2012 es va obrir el concurs d’idees per trobar-hi un projecte.