Els joves han ocupat l’immoble, situat al número 437 de la Gran Via de les Corts Catalanes. Han despenjat una pancarta de la façana en quèes podia llegir “Defensar la llengua no és cap delicte”.  Moments després de l’ocupació, els Mossos d’Esquadra han identificat un per un els joves i els han fet sortir a la Gran Via. El SEPC ha donat per acabada l’ocupació i ha dit que les accions continuaran.

El sindicat estudiantil denuncia les acusacions que el partit ha fet contra cinc joves que van participar el 5 de març de 2010 en el boicot a una conferència de la líder d’UPyD, Rosa Díez, a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Arran de la protesta, als joves se’ls imputen delictes de provocació a l’odi i a la violència contra els grups i associacions, impedir l’ús de les llibertat de reunió i manifestació, delicte de coaccions i desordres. Per a tots ells es demanen sis anys i mig de presó i una multa de 22 mesos per a cadascun dels imputats.

El SEPC denuncia que UPyD fa servir l’odi contra la nació i la llengua catalana com a instrument electoral a canvi de crispar la ciutadania. Asseguren que l’acte a la UAB no tenia cap mena de rigor “més enllà de la propaganda electoral espanyolista” i denuncien que la justícia espanyola “persegueix descaradament l’independentisme”.

Un “atac a la democràcia”, segons UPyD

Unió, Progrés i Democràcia (UPyD) ha emès un dur comunicat en què es qualifica “d’energúmens” els ocupants. El portaveu del partit, Ramón de Veciana, ha dit que l’ocupació “és un atac a la democràcia” i un fet sense precedents a la història de Catalunya. Ha criticat els Mossos d’Esquadra per no detenir cap dels ocupants i ha dit que “a sobre els estan deixant sortir com si fossin ciutadans pacífics”.

Des del partit s’assegura que els joves han empès un dels treballadors, que “ha patit lesions lleus al canell i es troba molt alterat”. De Veciana ha dit que amb aquest tipus d’atacs, “el partit no marxarà de Catalunya”.