En el dispositiu de seguretat per a aquest matx, un Barça-Madrid jugat el mes d'octubre, hi van participar 150 agents, 55 més que en partits que no siguin considerats d'alt risc. Tot plegat, segons Interior, va tenir un sobrecost per al departament de gairebé 16.000 euros. Per evitar situacions com aquesta, Ramon Espadaler ha anunciat aquest matí una nova taxa per als clubs esportius. S'aplicarà, només, als partits que la Comissió Antiviolència consideri d'alt risc i en què, per tant, es poden produir aldarulls entre aficions. RAMON ESPADALER, conseller de l'Interior "Els altres esports, amateurs per descomptat, i no amateurs, que no tenen aquesta catalogació d'alt risc, que fins a dia d'avui només ha estat catalogat d'alts risc partits de futbol, doncs no es veuran en absolut afectats." La mesura afectarà, per tant, els dos grans clubs de la ciutat, el Barça i l'Espanyol, i tots dos asseguren que els ha agafat per sorpresa. L'Espanyol, però, serà el que en patirà menys les conseqüències. Segons fonts del club, l'any passat només un dels partits que van jugar va ser qualificat d'alt risc. Tot i això, asseguren que estan estudiant l'impacte que aquesta norma tindrà sobre el seu pressupost. Des d'Interior, justifiquen la decisió pels beneficis que comporten aquests esdeveniments. RAMON ESPADALER, conseller de l'Interior "Moltes vegades es financen amb drets televisius. Per tant, atès que aquí hi ha un moviment econòmic i que l'arari públic té moments complicats des d'aquesta perspectiva, el que fem és rescabalar-nos d'aquest diferencial de més, de policia de més que hem de posar en casos puntuals." La xifra que cada club haurà d'assumir variarà segons el cas. Es cobraran 33 euros amb 66 cèntims per hora per cada mosso extra destinat a l'operatiu. Segons Interior, això suposarà un estalvi de 200.000 euros anuals.

Es tracta d’una nova taxa que gravarà només els serveis policials extres dels Mossos d’Esquadra “en esdeveniments esportius d’alt risc”. Per exemple, en la temporada anterior es van declarar nou partits d’alt risc: quatre de competició europea, cinc de la Lliga, Copa del Rei i Supercopa. Per aquests casos,  Interior, que ha parlat prèviament amb els dos grans clubs catalans, cobrarà 33,66 € per hora i persona destinada al servei.

La notícia s’ha conegut en la compareixença del conseller d’Interior per presentar el pressupost del Departament per a 2014, que serà de 1.209 milions d’euros.