JOSEP MARIA FUSTER-FABRA, advocat de la defensa "Había tenido un paro pero lo habían recuperado. // A nosotros lo que nos dice el SEM es que lo han recuperado, con lo cual en ese momento no había ningún indicio de que esa persona pudiese fallecer." DAVID AINETO, advocat de l'acusació particular "Sabía que estaba en parada cardíaca pero como pensaba que se iba a abrir la calle, que lo limpiaba como 'un protocol de neteja'. Bueno, para eso el Ajuntament de Barcelona tiene unos servicios públicos que no son los Mossos."

Davant la jutgessa, l’agent ha corroborat la versió que ja van donar la resta de companys imputats. Diu que va netejar la taca perquè és el que indica el protocol quan hi ha una baralla i que, quan ho va fer, no sabia que Juan Andrés Benítez havia mort. De fet, l’agent ha explicat que va procedir a netejar la sang del carrer quan el SEM el va informar que Benítez ja havia recuperat les constants vitals. La jutgessa li ha retret que no fes cap fotografia a la sang ja que “ni per raons de salubritat, higiene o protocol d’actuació no es pot justificar que uns agents procedeixin a esborrar o alterar” rastres d’un possible fet delictiu. L’agent ha dit que no va creure necessari fer fotografies.

Pel que fa a la reducció, l’agent ha dit que va passar pel costat dels seus companys, però que no va veure res perquè es va centrar a controlar el perímetre. Al contrari que la resta de policies imputats, que van entrar en grup i amb la cara tapada, aquest mosso ha optat per esquivar les càmeres.

Pel que fa al SEM, no hi van intervenir abans perquè no ho poden fer fins que els Mossos hagin acabat la feina de retenció.