Va ser l’única querella que ha aconseguit per ara arribar a judici. No obstant això, el jutge considera que el mosso inculpat va actuar seguint els principis de “congruència, oportunitat i proporcionalitat” de què gaudeixen els agents de l’autoritat quan, “per mitjans violents”, tracten de garantir “l’ordre públic i servir a la pau col·lectiva”. En l’escrit assegura que “no s’aprecia una actuació desmesurada o desproporcionada” i ho justifica per diverses raons: perquè la gran quantitat de persones concentrades descartava “per ineficaç, la mera ostentació”, perquè les imatges gravades “no revelen un descàrrec de potencial ofensiu extrem ni van dirigides a zones vulnerables del cos” i perquè les lesions en el denunciant així ho corroboren.

De fet, el jutge afirma que ni tan sols ha quedat provat que “la ferida contusa de morfologia indefinida al terç mitjà de la cama dreta” i “l’esquimosi del braç” fossin conseqüència dels cops denunciats. El judici per la suposada agressió a David Fernàndez es va celebrar el 18 de novembre. Aquell dia, el representant de la CUP va dir que s’havia sentit maltractat per un servei públic i humiliat, com la resta de companys que també van rebre.

El mateix jutjat havia arxivat anteriorment la cinquantena de causes obertes per fets semblants, en entendre que la majoria de lesions no havien estat greus. L’Audiència, però, va acabar reobrint-les, i segueixen, per tant, el seu rumb. Segons Som27M, que agrupa el col·lectiu de querellants, aquesta sentència “confirma el mur d’impunitat que ha envoltat des del primer moment els fets”.