RICARDO DE LA ROSA, advocat "La revelació era absolutament gratuïta i no guardava cap relació precisament ni amb els fets ni amb la persona en qüestió respecte de la possible acció que s'hagi pogut desenvolupar, per tant no tenia cap sentit que s'hagués revelat un secret d'aquest tipus, per part d'un cos policial ni tampoc per part d'un sindicat de policia".

Consideren que no era necessari donar aquesta informació, en el comunicat que el Sindicat de Policies de Catalunya va fer públic dos dies després de la mort de Benítez. El text informava que dos dels agents que havien intervingut en la detenció s’haurien de sotmetre a un tractament de retrovirals durant un any, uns medicaments que es dispensen en casos en què hi ha infecció de VIH. Per això, les entitats acusen als policies de revelar secrets d’informació oficial que afecten la intimitat de les persones, informació confidencial que disposen els serveis mèdics de l’Hospital Clínic.

En un comunicat, el Sindicat de Policies de Catalunya s’ha defensat de les acusacions i ha dit que mai va vincular el VIH amb el tractament retroviral dels mossos. Així mateix, han afirmat que mai han revelat l’orientació sexual de Benítez.