RAIMOND BLASI, regidor d'Adolescència i Joventut "Hi ha altres serveis en els quals podríem derivar aquests adolescents que tracten el punt d'exclusió, el punt de joves amb risc, adolescents en risc, per tant nosaltres ens centrem en aquella persona que en un moment existencial de la seva vida doncs pugui tenir dubtes i els pugui plantejar." MAITE FANDOS, tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports "Tots aquests temes que moltes vegades les famílies se senten absolutament desborades, ja no sé cap a on tirar, aquí és on les volem ajudar nosaltres."

Es tracta d’una iniciativa projectada per la regidoria d’Adolescència i Joventut de Barcelona i que té un pressupost anual de 580.000 euros. Està previst que l’any que ve s’hi afegeixin dos centres més i, més endavant, el 2015, l’edifici la Sedeta de Gràcia acollirà el Centre per a Famílies, que vol esdevenir un espai de referència a la ciutat en aquest àmbit i que oferirà formació, orientació i assessorament a les famílies.

Després, està previst que se n’obrin tres més: un cada any fins a 2017. Aquests espais, a més, volen ser una corretja de transmissió de serveis que ja existeixen i que moltes vegades les mateixes famílies desconeixen.

El centre de Garcilaso oferirà informació, orientació i assessorament als joves, així com suport psicoeducatiu i orientació psicològica breu. El centre també ofereix el servei de consultes per correu electrònic (aqui.tescoltem@gmail.com) i Facebook.