Al costat de tradicions anglosaxones com Halloween, el Thanksgiving Day és una altra de les dates que cada cop més apareix marcada al calendari dels barcelonins que s’emmirallen en els costums dels Estats Units. Símptoma que això és així és que en els últims dies les parades dels principals mercats han arribat a multiplicar un 60% la venda d’exemplars de gall dindi. És el cas de la Polleria Cansaladeria Beth, al Mercat de Galvany. Al Mercat del Clot, la parada Aviram el Pagès assegura que n’ha venut 15 peces, quan habitualment en venen quatre o cinc. Als mercats de Gràcia, tant el de la Llibertat com el de l’Abaceria també coincideixen a dir que a banda dels veïns d’origen americà, cada cop hi ha més barcelonins que volen celebrar Acció de Gràcies. A la Polleria Mercè, del Mercat de la Concepció, han fet l’agost amb 30 peces venudes en una setmana.

Segons les últimes dades del cens a Barcelona hi ha 3.596 ciutadans d’origen nord-americà. Però ells no són els únics que s’interessen per la compra dels ingredients que configuren la taula de cada últim dijous de novembre, Dia d’Acció de Gràcies. Segons expliquen a la botiga Taste of America, l’únic establiment 100% dedicat a la venda de productes importats dels Estats Units, els barcelonins també se senten atrets per aquesta tradició. De fet aquest dijous gairebé no podien atendre trucades perquè, segons han confirmat a BTV, la cua de clients era llarguíssima.

El Dia d’Acció de Gràcies és una celebració tradicional dels Estats Units i el Canadà que se celebra el quart dijous de novembre des de fa gairebé quatre segles. És una festivitat que reuneix familiars i amics al voltant d’una taula per compartir un banquet. I per descobrir els secrets de la tradició, aquest dijous el Hard Rock Cafe Barcelona ha preparat un menú totalment americà.