El Saló de Cent ha acollit aquest divendres l’entrega de guardons a un centenar d’agents i unitats internes del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona. D’una banda, 103 Medalles d’Honor al Mèrit en categoria de bronze per diverses contribucions a la ciutat i a la seguretat de la ciutadania. També destaquen les medalles de bronze a quatre agents pels seus 25 anys de servei. “Destaquem trajectòries i conductes impecables, com la dels agents que van col·laborar en els moments més durs de la pandèmia, o a l’agent que va detenir l’autor de l’homicidi d’una menor”, ha apuntat el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez.

“La Guàrdia Urbana afronta 400.000 incidents a l’any”

Durant l’acte, Velázquez ha destacat que el cos afronta uns 400.000 incidents de diverses tipologies a l’any, que posen a prova els agents diàriament, sota la mirada atenta de la ciutadania i les institucions. Ha fet una crida a fer autocrítica per continuar millorant el servei.

En aquest sentit, Albert batlle, tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, ha agraït la tasca de la Guàrdia Urbana però els ha instat a continuar treballant per millorar la sensació de seguretat que té la ciutadania, i introduir millores tant tecnològiques com de protocols de protecció civil. Tot i això, ha afirmat: “Barcelona se sent ben servida i protegida pel tramat de cossos que la serveixen”.

La pandèmia canvia el lliurament de medalles

El 29 de setembre és la Diada de la Guàrdia Urbana, amb motiu del seu patró, Sant Miquel Arcàngel. Un acte habitual és el lliurament de les Medalles al Mèrit. La situació sanitària, però, hi ha introduït alguns canvis. Per començar les medalles s’han lliurat amb mig any de retard i s’ha dividit l’entrega de reconeixements en diverses sessions per reunir menys persones. Aquest divendres s’han dut a terme dues sessions, però el mes de març ja hi va haver una entrega de medalles en què, a més d’agents del cos, també betevé va rebre la Medalla al Mèrit per haver “facilitat […] la cobertura institucional” durant l’etapa més dura de la pandèmia i “pel seguiment informatiu” de la ciutat.