mossos

Els Mossos d’Esquadra van començar a investigar-ho quan una persona va posar una denúncia després d’haver estat estafada en la compra d’un pis al barri de Sants.  Les investigacions van determinar el “modus operandi” dels estafadors. El primer pas era posar a la venda un immoble del qual tenien informació prèvia. Eren pisos que sabien que estaven buits per diferents raons, normalment perquè els propietaris havien mort.  

Malgrat que l’estafador era propietari d’una immobiliària, aquests pisos de falsa propietat els posaven a la venda a través de d’altres agències, que no tenien coneixement que al darrere hi havia una activitat delictiva.

El moment important de l’operació es produïa quan es duia a terme la signatura de les arres. A l’acte s’hi presentava una persona que simulava ser la propietària del pis juntament amb el seu advocat. Eren el detingut, fent-se passar per advocat, i la seva dona, que feia veure que n’era la propietària. Portaven un document falsificat per demostrar la propietat, i generaven la confiança necessària perquè la venda tirés endavant i el comprador efectués una paga i senyal.

Les víctimes no detectaven que havien estat estafades fins al moment de l’escriptura pública, quan els estafadors no assistien a l’acte i la compra del pis no s’efectuava. De moment, els Mossos han detectat cinc víctimes i els valor dels diners estafats ascendeix a 122.000 euros. 

Els Mossos d’Esquadra van detenir el cervell de la banda, mentre que la dona està en crida i cerca. El detingut va passar a disposició judicial el dia 17 de maig i el jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs.