Voluntaris de diverses associacions i entitats s’han encarregat aquest dissabte al matí de recollir els residus de diversos espigons de les platges barcelonines, com la de Somorrostro, Llevant, Selva de Mar i Bac de Roda. S’hi han trobat tot tipus de deixalles, com ampolles, llaunes, cartrons, pots de cremes de sol i burilles. La neteja també s’ha fet al fons marí, on un grup de submarinistes s’han encarregat de recollir les deixalles que hi han trobat.

Els dos corredors ambaixadors de l’Ultra Clean Marathon, l’Albert Bosch i la Nicole Ribera, han sortit des de Sant Cugat poc abans de les set del matí i han avançat per Collserola, Torre Baró, Can Zam i la desembocadura del riu Besòs fins arribar a la meta, situada a la platja del Somorrostro. Els ambaixadors han corregut una marató diària al llarg de tota la setmana, és a dir, 295 quilòmetres en set etapes per diferents indrets de Catalunya. Mentre corrien, Bosch i Ribera han anat recollint les deixalles que han trobat al llarg del camí fins a dipositar-les a la meta.

L’objectiu de l’Ultra Clean Marathon és augmentar la conscienciació ciutadana i promoure mesures de conservació de la natura, ja que es calcula que el 70 % dels residus que trobem al mar són d’origen terrestre.