mascareta transport public

La mascareta al transport públic té les hores comptades i aviat deixarà de ser obligatòria per pujar al metro, el bus, el tramvia, al taxi o als trens de Rodalies de Catalunya o els FGC. El consell de Ministres n’aprovarà la retirada aquest dimarts, 7 de febrer, i la mesura entrarà en vigor quan es publiqui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Això, si se segueix el mateix criteri que quan es va eliminar la mascareta en interiors, serà l’endemà, dimecres, 8 de febrer.

La mascareta, una de les poques mesures vigents de la covid

La possibilitat de retirar la mascareta del transport públic feia temps que es plantejava. Al setembre passat, fins i tot semblava que la decisió per part del ministeri es podia prendre de forma imminent, com apuntaven alguns mitjans de comunicació. En canvi, la Generalitat de Catalunya s’hi mostrava més cautelosa, i es mantenia a favor de mantenir la mascareta.

La mascareta és una de les poques mesures per fer front a la covid que encara estaven en vigor. De fet, el 20 d’abril del 2022 ja es va eliminar la obligatorietat de dur la mascareta posada en interiors, i ja no era obligatòria ni a les andanes, ni a les estacions de viatgers, ni a les instal·lacions dels aeroports.

La mascareta va començar a ser obligatòria al transport públic el 4 de maig del 2020, coincidint amb l’inici de la fase zero de la desescalada del govern de Pedro Sánchez. Tant la Generalitat com l’Ajuntament de Barcelona van aplaudir en aquell moment la mesura que ja havien reclamat a l’executiu.