Aquest dilluns s’han iniciat les obres que han de substituir i fer reversibles les escales mecàniques de la baixada de la Glòria, a Gràcia. Els treballs han arrencat als laterals de les escales mecàniques i en les properes hores se’n començaran a retirar els graons metàl·lics més a tocar de l’avinguda de Vallcarca. La retirada d’aquest primer tram durarà una setmana. Són unes escales que han quedat obsoletes i que sovint s’espatllen, motiu pel qual ja fa temps s’arrosseguen queixes veïnals. Es calcula que abans del 31 de desembre de 2023 ja funcionin les noves escales.

Escales reversibles

Segons informen fonts municipals a betevé, tots els trams de les escales seran reversibles, però hi ha un tram en concret, que afecta a la baixada de Briz, que s’ha de decidir encara si funcionarà amb aquest sistema o tindrà doble escala. De moment se n’ha encarregat un estudi. A la resta de trams no hi ha l’amplada necessària per poder-ho fer. És una de les demandes consensuades amb el veïnat que s’han afegit al projecte de reurbanització d’aquesta via.

Els trams reversibles funcionaran amb un polsador i horaris establerts. Aquest cap de setmana alguns veïns han expressat el seu temor que aquesta solució acabi generant enrenou en moments concrets. El consistori assegura que abans d’implementar el sistema se’n faran proves per comprovar la seva efectivitat.

La zona de treball, delimitada

La setmana passada els operaris ja van delimitar la zona de treball. Els veïns de Vallcarca i els Penitents i de la Salut ho deuen haver notat perquè les escales laterals, les que no són mecàniques, ara són més estretes. Perquè els tècnics puguin treballar al tram central, s’han menjat part de les escales que queden a banda i banda, amb inclús baranes mogudes.

Taxi a demanda per als veïns

Mentre durin les obres de les escales mecàniques de la baixada de la Glòria, el veïnat dels carrers adjacents podrà gaudir d’un servei de taxi a demanda que cobrirà els trajectes que es realitzin entre les parades de metro de Vallcarca o Lesseps i el domicili del veí de l’entorn de la baixada de la Glòria. L’Ajuntament enviarà notificacions per correu per informar els veïns i el servei començarà a funcionar en les properes setmanes. Les persones que en vulguin fer ús s’hi hauran de registrar prèviament mitjançant un formulari i el districte de Gràcia les validarà perquè el trajecte els surti gratuït.