El Ministeri de Sanitat ha eliminat aquest dimarts l’obligació de presentar el passaport covid i el formulari del viatger per a aquells passatgers que entren a Espanya en avió o vaixell. Ho ha publicat el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Sanitat ha pres aquesta decisió perquè les dades epidemiològiques han millorat.

Les UCI per covid a Catalunya registren el mínim històric, amb nou malalts ingressats

La mesura, segons el Govern, vol afavorir la normalització de la mobilitat internacional. D’aquesta manera s’elimina l’obligació d’utilitzar l’aplicació Spain Travel Health (SpTH) perquè els passatgers validessin el formulari de control sanitari amb la seva informació epidemiològica. Un cop validat el document SpTH es genera un codi QR que el viatger havia de presentar a la companyia de transport i també als controls sanitaris a l’arribada a Espanya.

També s’acaben les mesures sanitàries per la covid per als viatgers de creuers internacional que fan parada en algun port de l’estat.

De mesures anticovid encara en queden algunes, com la mascareta en alguns espais. l’Estat manté l’obligatorietat de dur-la en el transport públic però, podria eliminar-se aviat.