mascareta transport públic

El Consell de Ministres aprovarà la fi de la mascareta al transport públic el proper 7 de febrer. Així ho ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, que ha explicat que encara caldrà portar-la posada als centres sanitaris i també a les residències de gent gran. La mesura entrarà en vigor un cop es publiqui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Darias ha dit que plantejarà aquesta qüestió del Consell Interterritorial de Salut la setmana vinent i després es traslladarà al Consell de Ministres per la seva aprovació. La ministra ha remarcat que la decisió es pren seguint els criteris dels experts i davant la situació epidemiològica actual, que és “molt estable”.

Justament aquest dimecres el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ja va avançar que aquest anunci es produiria de forma imminent. Una possibilitat que la mateixa Darias també va posar sobre la taula fa uns dies.

La mascareta, una de les poques mesures vigents de la covid

La possibilitat de retirar la mascareta del transport públic fa temps que es planteja. El setembre passat fins i tot semblava que la decisió per part del ministeri es podia prendre de forma imminent, com apuntaven alguns mitjans de comunicació. En canvi, la Generalitat es mostrava més cautelosa, i es mantenia a favor de mantenir la mascareta.

La mascareta és una de les poques mesures per fer front a la covid que encara estaven en vigor. De fet, el 20 d’abril del 2022 ja es va eliminar la obligatorietat de dur la mascareta posada en interiors, i ja no era obligatòria ni a les andanes, ni a les estacions de viatgers, ni a les instal·lacions dels aeroports.

La mascareta va començar a ser obligatòria al transport públic el 4 de maig del 2020, coincidint amb l’inici de la fase zero de la desescalada del govern de Pedro Sánchez. Tant la Generalitat com l’Ajuntament de Barcelona van aplaudir en aquell moment la mesura que ja havien reclamat a l’executiu.