La Guàrdia Urbana ha detingut aquest dijous un venedor ambulant a la Rambla acusat dels delictes de desobediència, resistència a l’autoritat i danys a vehicle policial, uns càrrecs als quals se suma el delicte contra la propietat industrial.

Els fets han passat a tres quarts de tres de la tarda a l’altura del número 91, just on hi ha el Mercat de la Boqueria. En l’arrest hi han participat com a mínim quatre agents de paisà, que han reduït el detingut, i dos agents més uniformats del cos policial.

La seqüència, en imatges, ha estat difosa a les xarxes socials pel perfil d’Instagram Topmanta_bcn, vinculat al Sindicat Popular de Venedors Ambulants. En la publicació han criticat l’actuació dels agents i han denunciat que la policia els tracta “com a animals”. Aquesta no és la primera detenció que es fa en aquest col·lectiu. Poc més d’una setmana abans, la Guàrdia Urbana va detenir tres manters durant una intervenció.

Dispositiu contra el “top manta”

Tot plegat arriba després que el govern municipal anunciés un dispositiu policial permanent contra el “top manta” a la façana marítima. La reacció dels manters va ser sortir al carrer a manifestar-s’hi en contra. Per tot plegat, el col·lectiu reclamava una reunió amb Ada Colau. Finalment, representants de l’Ajuntament es van reunir amb els manters i van acordar mantenir una taula de negociació.