Han estat molts els barcelonins que aquesta tarda han volgut deixar plasmats els seus sentiments després de la pèrdua d'un dels artistes més carismàtics. Un respecte i un amor que avui la família de Peret ha agraït especialment. Un dels primers a presentar les condolències a la família aquesta matí ha estat el president de la Generalitat, Artur Mas. ARTUR MAS, president de la Generalitat "El que li hem d'agrair és el compromís amb el país, en els moments clau sempre hi era i el seu compromís amb Catalunya era de primer nivell." Les visites dels amics del rei de la rumba catalana s'han multiplicat aquesta tarda. Tots han destacat la gran professionalitat de Peret, que arribava a extrems insospitats. Un clar exemple de la seva dedicació a la feina és que d'aquí a ben poc es veurà publicat un disc en català que va enllestir tot just abans de morir.

Per petició expressa de la família, l’Ajuntament de Barcelona ha acollit la capella ardent de Peret al Saló de Cent. Peret va morir aquest dimecres als 79 anys d’un càncer de pulmó.

Els primers a acompanyar el fèretre han estat els familiars més pròxims, com la seva dona, Santa, la “iaia Maria”, la matriarca del clan, la seva filla Rosita i el seu nét Dani, amb el qual tocava la guitarra. Als peus de les seves restes mortals, dues guitarres: una amb la qual actuava en tots els directes i una corona de flors amb la forma de l’instrument.

El Saló de Cent ha rebut des de primera hora un degoteig de ciutadans, amics i personalitats del món de la política i la cultura que volen acomiadar-se de l’artista. Núria Feliu, Marina Rossell i Dyango també s’han acostat a l’Ajuntament.

Entre les primeres persones que han acudit per donar el condol als familiars de Peret hi figura el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas. Mas ha destacat el compromís del cantant amb Catalunya i ha donat les gràcies per la seva contribució a la cultura catalana i per la seva capacitat d’innovació musical.

El tinent d’alcalde de Cultura de Barcelona i alcalde accidental, Jaume Ciurana, ha destacat que Peret representa la banda sonora de Barcelona 92 i n’ha recordat l’esperit vital i alegre.

El representat del cantant, Toni Garcia, ha descrit l’artista amb una sola paraula: alegria, i ha anunciat que serà enterrat aquest divendres al cementiri de Mataró al costat del seu avi en una cerimònia privada. Com era desig de Peret, els seus familiars cantaran a l’enterrament els temes ‘Porque yo me iré’ i ‘El muerto vivo’. Garcia també ha assenyalat que intentaran publicar al més aviat possible l’últim projecte musical que va deixar mig enllestit Peret. Un disc íntegrament amb cançons en català.