La cooperativa Top Manta ha presentat aquests dimarts les primeres vambes de quilòmetre zero. L’organització assegura que han optat “per una producció responsable, que incentiva la recuperació de la indústria artesana del calçat”. El nom que Top Manta ha escollit per a aquest calçat és Ande Dem, una expressió d’origen senegalès que significa “caminar conjunt”.

El vídeo de promoció de les vambes Ande Dem és també una denúncia contra “les grans marques de moda esportiva”, que, segons Top Manta, “produeixen a gran escala en països en vies de desenvolupament i promouen els desplaçaments forçosos”.

400 parells de sabatilles Ande Dem

Top Manta ha fabricat 400 parells de sabatilles esportives Ande Dem de la talla 35 a la 46, però asseguren que “si en fan falta més els produiran sota previsió de comanda per assegurar que no es fabriquen vambes que després no es venen”. Les Ande Dem s’han produït en tallers locals del País Valencià i Porto (Portugal).

Les vambes Ande Dem costen 115 euros i es poden comprar al web de Top Manta i a la botiga Top Manta del Raval. La campanya de llançament té l’eslògan “No es tracta només de fer-ho, sinó de fer-ho bé”.