L’Audiència de Barcelona jutja dos joves que van participar en l’ocupació de les vies del tren de plaça de Catalunya durant la vaga general del febrer del l’any 2019. Se’ls acusa d’un delicte de desordres públics i un delicte d’atemptat en concurs ideal amb dos delictes lleus de lesions. La fiscalia demana per a cadascun d’ells una condemna de vuit anys de presó. Prop de 150 persones han donat suport als joves abans del judici.

Els fets pels quals se’ls jutja

Els fets van tenir lloc el durant la vaga general del 21 de febrer del 2019 convocada contra el judici al procés. Després de participar en una manifestació a la plaça de la Universitat convocada per sindicats d’estudiants, unes 200 persones van ocupar les vies del tren a l’estació de Plaça de Catalunya, la qual cosa va provocar problemes de circulació dels trens durant tres hores.

A més, segons el relat de la fiscalia, els dos nois es van situar davant de la línia policial i van propugnar proclames, crits i insults cap als agents, i els van llançar tot tipus d’objectes, el que va provocar lesions lleus a dos dels agents. El fiscal demana vuit anys de presó per a cada acusat.

Pol Serena diu que la causa es basa en “una farsa”

A les portes de l’Audiència un dels joves jutjats, l’activista Pol Serena, ha assegurat que la seva causa es basa en una “farsa” i ha recalcat que no pretén “defensar-se”, sinó “explicar la veritat”. “Vaig a dir que quatre policies han mentit amb el suport d’una justícia que els protegeix”, ha afirmat, tot titllant els tribunals “d’òrgans repressors que actuen de braç armat d’un Estat que anhela temps passats”

Entre els prop de 150 assistents a l’acte davant l’Audiència de Barcelona d’aquest dilluns, els acusats han rebut el suport de dirigents d’Esquerra —com Oriol Junqueras i Marta Vilalta—, així com representants de Junts per Catalunya, la CUP i Òmnium Cultural, entre d’altres.