incendi martorell
Foto: Marta Sala

(ACN/redacció) Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns un home com a presumpte autor d’un delicte d’incendi en grau de negligència greu pel foc que es va originar a Castellví de Rosanes (el Baix Llobregat) dimarts passat i que va ser visible des de molts punts de Barcelona. El foc no es va extingir fins dissabte i va cremar 195 hectàrees. El cos policial ho ha fet públic aquest dilluns a través de les xarxes socials.

La investigació va començar el mateix dimarts, quan els Agents Rurals van determinar l’àrea d’inici del foc a partir de les dades recollides per testimonis i els vestigis de les flames. Els agents van determinar que s’havien fet uns treballs mecànics en una tanca en una zona limítrofa amb terreny forestal. S’hi van localitzar les eines i s’hi van recollir mostres de les restes d’uns treballs de soldadura, incloses les barretes de soldar.

Amb els indicis recollits, el Cos d’Agents Rurals va poder identificar una persona com a presumpta responsable del foc. La detenció, l’han feta agents dels Mossos d’Esquadra. El presumpte autor ha quedat detingut a les dependències policials i està previst que aquest dimarts passi a disposició judicial.

Negligència greu

Fer treballs mecànics és una activitat amb risc d’incendi forestal i, del 15 de març al 15 d’octubre, cal disposar d’una autorització administrativa per realitzar-la en terrenys forestals o en els 500 metres que els envolten.

El dia i lloc on es va produir l’incendi es trobava actiu el nivell 2 del Pla alfa de vigilància i prevenció d’incendis forestals. Per això s’havien suspès les autoritzacions per l’elevat risc d’incendi forestal, per la qual cosa fer aquests treballs representa una negligència greu.