L’Ajuntament vol que Renfe, Adif i TMB participin més a l’hora de combatre la venda ambulant irregular. Els representants municipals ho han demanat directament a les companyies i, en la darrera reunió que han tingut, han constatat “la voluntat de tots els actors implicats de treballar conjuntament”. Ho ha explicat en una entrevista al ‘bàsics‘ el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, que ha explicat que fins ara s’hi ha estat treballant, però que com “el problema persisteix, pensem que s’hi pot fer encara més”.
[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Mira l’entrevista completa amb Amadeu Recasens” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/seguretat-narcopisos-ajuntament-recasens/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]
Recasens ha explicat que volen que, sense sobrepassar les seves funcions, els vigilants de seguretat que tant Renfe com TMB contracten puguin intervenir més per frenar la venda a la manta. El comissionat de Seguretat insisteix en el paper que les dues empreses poden jugar com a responsables de l’espai on es concentren els manters, tot i que la iniciativa ha de ser -diu- de la policia.

Els manters s’agrupen per dificultar l’actuació policial

Recasens defensa que el nombre de manters a la ciutat no ha augmentat, sinó que són més visibles perquè s’agrupen més. Explica que ubicant-se en grups més grans, per exemple, a la plaça de Catalunya i al passeig de Joan de Borbó, aconsegueixen dificultar els dispositius policials perquè, si hi ha més manters en un mateix lloc, calen més agents en un mateix dispositiu per fer-los marxar.

 

El segon jutjat de judicis ràpids, d’aquí a uns mesos

Recasens també ha comentat el balanç del pla de xoc per combatre el tràfic de drogues a Ciutat Vella i s’ha mostrat optimista que finalment s’aconseguirà erradicar els narcopisos. En aquest sentit ha destacat que per aconseguir-ho serà de molta ajuda l’entrada en funcionament d’un segon jutjat de judicis ràpids, cosa que, segons Recasans, serà d’aquí uns mesos, “abans del final del mandat“.

El comissionat de Salut ha explicat que l’Ajuntament manté contactes amb la fiscalia i la judicatura per mirar de resoldre el “problema de la lentitud i la manca de recursos”. Segons Recasens, aquestes deficiències ajuden a “donar imatge d’impunitat, encara que al final no acabi sent així”.

Amb el nou jutjat, el comissionat preveu que “la resposta judicial serà més immediata i efectiva”. L’objectiu és que entre la detenció d’una persona que ha comès un robatori i el judici passin dies i no mesos. Recasens reconeix, però, que aquesta “tampoc no és una solució miraculosa” però creu que permetrà millorar molt.