Foto: USTEC-STEs

Nova jornada de mobilitzacions per la vaga d’educació. Aquest dimarts els sindicats d’ensenyament han convocat el quart dia de vaga a tot Catalunya, que ha començat amb talls als accessos a Barcelona. Diversos manifestants han envaït la Meridiana, a l’altura de Sant Andreu Arenal; la ronda del Litoral, a l’altura de la Barceloneta; la ronda de Dalt, a l’altura de l’Hospital de Bellvitge i també a la Gran Via, a tocar de La Campana. La Guàrdia Urbana ha hagut de fer desviaments, però en la majoria dels punts, el trànsit ja s’ha restablert.

Foto: USTEC-STEs (IAC)
Foto: USTEC-STEs (IAC)

Els piquets informatius havien convocat accions en diversos punts: a la porta del metro de Llacuna, al de Mundet, a Can Batlló (a Sants) i també a Sant Andreu Arenal. La manifestació central d’aquest dimarts, però, està convocada a les 11.30 h, sortirà des dels Jardinets de Gràcia i anirà fins al Departament d’Educació.

Fracassa l’últim intent per aturar la vaga

La quarta jornada de vaga arriba després del fracàs de la reunió entre els sindicats i Educació per intentar arribar a un acord. La trobada d’aquest dilluns es va allargar durant hores, però va acabar sense entesa. Els sindicats demanen la “dimissió immediata del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez- Cambray, i amenacen amb noves convocatòries de vaga. Des del Departament, en canvi, afirmen que les reivindicacions dels sindicats educatius suposaven “una reversió de retallades que té un impacte econòmic altíssim”. Segons la directora general de Professorat i Personal de Centres Públics, Dolors Collell, “no es poden fer totes de cop perquè estem gestionant diners públics”.