(ACN) Agents de la Guàrdia Civil han acusat els Bombers de la Generalitat de participar en “escarnis” amb vehicles i uniformats a un hotel de la Seu d’Urgell, on estaven allotjats, i també de passar “en caravana” per la comandància de Girona insultant-los i fent-los gestos despectius, com ara aixecar el dit del mig. Ho ha dit en les seves declaracions com a testimonis en el judici del procés.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”EN DIRECTE: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-proces-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

“Es van donar un bany de masses “, ha criticat un agent que s’allotjava a l’Hotel Nice de la Seu d’Urgell. També han testificat dos agents més per incidents a Lleida, quan un veí els va seguir i gravar i va penjar les seves imatges a Facebook (està condemnat a vuit mesos de presó). Marchena ha evitat que la fiscalia interrogui amb preguntes pròpies d’un investigat i no d’un testimoni a una mossa d’esquadra a qui preguntava si va enviar whatsapp des del seu mòbil per avisar dels hotels on s’allotjaven policies espanyols.

L’agent de la Guàrdia Civil (TIP S24635E) ha relatat que va estar a l’Hotel Nice de la Seu d’Urgell i que va viure diverses manifestacions a les portes de l’establiment. Ha explicat que el dia 3 d’octubre va haver-hi una concentració de fins a un miler de persones que cridaven, feia cassolades i “picaven de mans”. També ha relatat “càntics i insults”. Ha destacat que en la concentració hi havia un vehicle dels Bombers que anava amb les sirenes posades i també bombers uniformats. L’agent, però, ha reconegut que no hi va haver cap amenaça contra la integritat física dels agents i ha parlat de “càntics genèrics” contra la policia.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”ÚLTIMES NOTÍCIES: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/judici-proces/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”]

Un relat que també ha fet un altre guàrdia civil que estava al mateix hotel. L’agent C34336U també ha defensat que era una concentració “organitzada i orquestrada” i ha dit que tenia com objectiu fer un “escarni” per impedir que la policia entrés o sortís de l’Hotel Nice. També ha afirmat que hi havia cartells penjats pel poble on anunciaven les hores de les properes concentracions.

També han testificat al Suprem dos agents de la Guàrdia Civil (J73137F i W79133J) per explicar un incident que van viure a Lleida l’endemà de l’1-O. Segons han relatat, els seguia una persona que els havia gravat amb telèfon i que els va increpar perquè els havia reconegut del dia abans, quan van intervenir a Artesa. “Ens va dir fills de puta, que ens cagaríem i que ens anaven a matar”, han explicat.

També han coincidit que a la nit un amic els va alertar que les seves cares estaven a Facebook, amb imatges del dia 1-O i la comparativa amb les imatges que els havien gravat quan anaven per Lleida passejant. A la publicació, hi posava, entre d’altres, “aquesta animals no els vull al meu país”.  Els advocats Jordi Pina i Benet Salellas els han preguntat si recordaven que en aquesta publicació també posava que la gent mantingués la “calma” i no caigués en provocacions. Però cap ho recordava. El jutjat penal 2 de Lleida va condemnar a vuit mesos de presó aquest veí de Lleida acusat d’amenaçar els tres guàrdies civils.

La retirada de cartells a Valls

Un altre episodi destacat del judici ha estat protagonitzat per l’interrogatori de l’advocat Andreu Van den Eynde a un guàrdia civil de la caserna de Valls que explicava un incident que hi va haver el 20 de setembre amb un jove que va enganxar cartells a la façana de l’edifici policial. Les declaracions del policia i el que es pot veure en un vídeo gravat en el mateix moment dels fets, qüestiona la decisió del jutge Marchena de no deixar veure material audiovisual que pugui posar en contradicció els testimonis.

Concentracions a Travessera de Gràcia

Un altre guàrdia civil

ha relatat la concentració que hi va haver el 21 de setembre davant de la comandància, on hi havia detinguts del 20-S. Segons el policia es van concentrar entre 200 i 300 persones, i que allà, també hi havia domicilis de guàrdies civils. El testimoni també ha afegit que els manifestants els deien “gossos, feixistes, algun que altre fill de puta” i els cridaven ‘Fora les forces d’ocupació’ i ‘Els carrers seran sempre nostres’. L’advocat Jordi Pina ha preguntat al Guàrdia Civil perquè no es van incloure expressions com “gossos o fills de puta” en cap escrit de la Benemèrita. El testimoni també ha admès a l’advocat que no hi va haver cap guàrdia civil lesionat.

El farcell incendiat

Un guàrdia civil d’Igualada ha explicat que van témer que hi hagués una “escalada” en les accions contra les casernes després del llançament d’un farcell amb roba militar incendiat

que va caure just a les dependències de la capital de l’Anoia. L’agent ha explicat que després d’aquesta acció hi va haver famílies residents a la caserna van canviar van ubicar els dormitoris dels seus fills en zones “interiors”.