Amb el lema “Ens aturem per canviar-ho tot”, milers de manifestants, la majoria dones, han decidit sortir al carrer per reivindicar els seus drets

, entre els quals, els laborals. Asseguren que les dones han de conviure amb els anomenats sostres de vidre —barreres amb què es troben les dones a l’hora d’ascendir a càrrecs de més responsabilitat— així com amb salaris més baixos respecte als homes, i denuncien també precarietat laboral.

El col·lectiu Vaga Feminista reclama posar fi a la violència masclista així com, afirmen, les agressions i les humiliacions. Per això exigeixen que el Pacte d’Estat contra les violències masclistes es doti de més recursos. En el manifest també fan referència a la “vaga de cures” per fer palès que el treball domèstic i de cures està invisibilitzat.

S’han vist pancartes molt reivindicatives des de l’inici de la manifestació.

Columnes de manifestants des de diversos punts de Barcelona

Diverses columnes de manifestants han sortit a mitja tarda per dirigir-se cap al punt de trobada als Jardinets de Gràcia. Una de les més multitudinàries és la que ha tallat l’avinguda Diagonal des de la Zona Universitària, que ha restringit la circulació de vehicles als laterals de la via.