Zoo: jornades per recaptar diners per a les cardiopaties infantils

Aquest dissabte, des de les 10 del matí i fins a les 19 de la tarda, el Vall d’Hebron i el Zoo de Barcelona han organitzat tallers i activitats per recaptar diners per a la recerca mèdica de les cardiopaties infantilsEl Dia amb més Cor és una jornada solidària que ha omplert el zoo de famílies que volen contribuir en l’estudi i l’avenç d’aquesta patologia.

Zoo: jornades per recaptar diners per a les cardiopaties infantils

A Catalunya neixen cada any al voltant de 600 nadons amb cardiopaties congènites, dels quals un 25 % necessita atenció quirúrgica en l’edat pediàtrica. A banda de les cardiopaties congènites, les miocardiopaties afecten un de cada 100.000 habitants. Els avenços tecnològics i el perfeccionament de les tècniques quirúrgiques permeten que la supervivència dels pacients hagi augmentat en els últims anys. El Dr. Ferran Rosés, cap clínic de Cardiologia Pediàtrica de Vall d’Hebron, explica que “som un grup plenament dedicat als nens amb malalties del cor, treballem per trobar tractaments i fàrmacs més eficaços per oferir una millor qualitat de vida als pacients”.

Entre les investigacions que porta a terme el Servei de Cardiologia Pediàtrica, destaca l’estudi de les repercussions neurològiques dels fetus i nounats amb cardiopaties congènites; noves tècniques de cirurgia cardíaca.