(ACN) El secretari general del Parlament, Xavier Muro, ha donat instruccions als serveis de la cambra per retirar l’acta de diputat al president de la Generalitat, Quim Torra. En una carta dirigida a la Mesa del Parlament, Muro argumenta que la situació de Torra ha canviat després que la setmana passada el Tribunal Suprem no suspengués la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar-li l’escó. Precisament, la Mesa del Parlament es reuneix a les 12.30 h d’aquest dilluns per prendre una decisió sobre el futur de Quim Torra, i ho farà amb la carta del secretari general sobre la taula. Tot plegat quan falten poques hores perquè comenci el ple del Parlament, a les 15 h.

“Atès que la JEC exigeix donar compliment immediat a l’acord que disposa realitzar tots els tràmits necessaris per fer efectiva la pèrdua de la condició del diputat Joaquim Torra, una vegada denegada la suspensió del mateix per la interlocutòria del dia 23 de gener, de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem, us informo que procedeixo a donar les instruccions pertinents als serveis de la cambra a aquests efectes”. Amb aquestes paraules, Xavier Muro insta a retirar l’acta de diputat al president de la Generalitat.

A més, Muro també recorda que la Junta Electoral Provincial de Barcelona havia donat a la cambra dos dies, que s’esgoten aquest dilluns, per informar del substitut de Torra com a diputat.

En l’escrit, el secretari general del Parlament també diu que, un cop consultada la Junta de lletrats, fa evident a la Mesa que la interlocutòria del Suprem de la setmana passada i el nou acord de la JEC “modifiquen la situació que fins ara permetia argumentar en favor de no executar l‘acord de la JEC del 3 de gener“.

Torra i JxCat han defensat fins ara que la resolució del Suprem de la setmana passada no canvia res i que el president de la Generalitat ha de continuar sent diputat tal com va aprovar la cambra catalana el 4 de gener. Cs i el PPC, per la seva banda, amenacen amb noves querelles contra Torra i Torrent en cas que el president de la Generalitat participi en les votacions a partir del ple que comença aquest dilluns a la tarda.