cmapanya govern

Enrenou per la participació del govern a la campanya #ThoEstàsPerdent, que busca impulsar l’esport femení. La polèmica ha vingut perquè la foto promocional té molta semblança amb una campanya contra les bales de goma. En el tuit que ha fet el govern, tots els consellers es tapen l’ull esquerre amb la mà, una imatge molt similar a la campanya que va impulsar Ojo con tu Ojo el 2012 en solidaritat amb Esther Quintana, que va perdre un ull per culpa d’una pilota de goma disparada pels Mossos d’Esquadra. En aquell cas es demanava a la gent que es fes fotos amb un pegat en un ull, encara que molts van acabar fent servir la mà per tapar-se’l. Una campanya que va ser molt dura precisament amb els Mossos i la seva direcció, la qual va acabar aconseguint que el Parlament prohibís la utilització de les pilotes de goma a Catalunya. 

És una coincidència d’imatges que han vist centenars d’usuaris a les xarxes que es preguntaven com ningú del govern havia estat conscient d’això. “De debò no hi ha ningú de comunicació del govern que hagi vist que aquesta campanya després dels ulls perduts la passada tardor, no era la millor a fer?” es preguntava Pol Álvarez a les xarxes. “Com pot ser que el govern en ple s’hagi prestat a la campanya sense considerar-ne les conseqüències?” afirma Oriol Torruella, que recrimina a l’executiu d’haver-se carregat una bona campanya per una bona causa com és la visualització del futbol femení.

Fins i tot una persona afectada, com és Roger Español, que va perdre un ull durant les mobilitzacions del referèndum de l’1-O, han expressat la seva indignació.

També s’hi ha pronunciat Tamara Carrasco, que ha ironitzat sobre la fotografia afirmant que era un homenatge per part del govern a totes les persones que havien perdut un ull per pilotes de goma o escuma. Altres, com l’exalcaldessa de Badalona Dolors Sabater afirmen que aquesta campanya en un altre context podria ser bona, però no és el cas català: “Avui aquest cartell seria un perfecte crit contra les bales de goma i en solidaritat amb les víctimes sense un ull. Podria haver servit per #EsportFemení si no existís el drama. Ara provoca rebuig”. Fins i tot, hi ha qui reclama la retirada immediata de la campanya, com ara els Bombers per la República.