Aquest dilluns comencen les obres de transformació de l’entorn del Camp Nou, que donen continuïtat a l’acord aprovat el passat mandat amb l’Ajuntament. I així tira endavant un projecte que pretén obrir el recinte al veïnat i dotar tota la zona de més qualitat. Aquest diumenge, les tanques i senyalitzacions ja avisaven que aquest dilluns s’inicia la reurbanització de l’entorn del Camp Nou i els operaris ja han posat fil a l’agulla per adequar el carrer i preparar-lo per començar-hi els treballs.

El primer tram afectat per la transformació és l‘avinguda de Joan XXIII, entre els carrers de Menéndez i Pelayo i Martí Franquès. S’ampliaran les voreres i es reduiran els carrils de circulació: n’hi haurà un per a cada sentit i un altre per a serveis i aparcament. A més, s’instal·larà un carril bici. També es millorarà la vegetació d’aquest talús, que limita amb el cementiri de les Corts, i s’hi construirà una grada. El conjunt d’aquests treballs acabarà al setembre, però la reforma seguirà i afectarà altres carrers de la zona.

A continuació es farà l’actuació del carrer Menéndez Pelayo, en el tram comprès entre Joan XXIII i Martí i Franquès i, posteriorment, s’ajustarà el traçat del carrer d’Arístides Maillol i s’ampliarà l’espai públic que l’acompanya per connectar millor les instal·lacions. Alhora es millorarà la secció del carrer d’Elisabeth Eidenbenz. A més, també s’actuarà sobre els carrers Cardenal Reig, Gregorio Marañón una vegada acabada la construcció del Nou Palau Blaugrana, i la vorera del costat del camp de la travessera de les Corts una vegada s’acabin les obres de l’edifici. En total, s’actuarà en més de 111.000 metres quadrats amb una inversió de més de 28 milions d’euros. El Barça es farà càrrec de totes aquestes reformes.

L’Espai Barça va molt més enllà

Tot plegat serà el primer pas per fer possible el projecte Espai Barça. Perquè més enllà del nou espai ciutadà de qualitat, amb més zones verdes i la implantació de carrils bici, el club té previst reformar el Camp Nou, amb un projecte dissenyat per l’equip Nikken Sekkei + Pascual i Ausió Arquitectes. A més, preveu la construcció d’un nou Palau Blaugrana (en els terrenys on hi havia el Miniestadi), tres edificis per a oficines, comerços i hotels, i l’obertura al públic de tot el recinte privat.