Cotxe de la Guàrdia Urbana

L’examen d’oposicions per integrar-se al cos de la Guàrdia Urbana inclourà, per primera vegada, el coneixement de la llengua anglesa. Es tracta d’un examen optatiu i no eliminatori de nivell B2, que permetrà sumar fins a cinc punts a la nova convocatòria de 282 places que es publicarà al DOGC aquest dimecres, 19 de febrer.

Collboni ha anunciat que, en un futur, també s’incorporaran proves de llengües com l’àrab, l’urdú o el xinès. La raó és evident: hi ha barris de la ciutat en què fins al 50 % de la població és de procedència estrangera i és important, ha dit el primer tinent d’alcalde, que s’hi pugui interactuar amb normalitat.

De fet, el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha afirmat que la incorporació d’agents procedents d’altres ètnies i cultures, com passa a la resta de policies, és un dels temes que més els preocupa. Indiquen que a Barcelona aquest percentatge és residual i la manera que té l’Administració de fer-ho positivament és incloure idiomes que sumin punts en l’oposició.

Més novetats del nou examen

La incorporació del coneixement d’anglès arriba després de la polèmica per la prova de cultura general que van suspendre un 88 % dels aspirants. De fet, aquest examen també inclourà alguna modificació com, per exemple, que es considerarà actualitat totes les notícies publicades als mitjans sis mesos abans de la convocatòria del DOGC.

Pel que fa a altres novetats d’aquesta prova, s’eliminarà l’alçada com a requisit d’accés i es flexibilitzarà el criteri sobre els tatuatges, que es permetran excepte en el cas que siguin contraris al codi ètic.