Una trentena de persones s’han concentrat davant de l’Institut Joan Boscà, a Pedralbes, convocats per l’Associació de Professors pel Bilingüisme, perquè consideren que hi ha adoctrinament escolar al centre. Com a reacció, alumnes, exalumnes i entitats del barri han creat el Front en Defensa del Joan Boscà i han convocat una contramanifestació amb el suport del CDR de les Corts que ha aplegat un centenar de persones. Un cordó policial dels Mossos d’Esquadra ha separat les dues protestes.

Fa aproximadament un mes un grup d’alumnes del centre va acusar un dels professors d’Història d’homòfob, masclista, sexista i proper a l’ultradreta. Arran d’aquestes acusacions, la Generalitat hi va enviar un inspector a la seva classe i el professor va denunciar que estava sent perseguit per impartir classes en castellà i ser contrari al procés independentista. Fruit d’aquesta denúncia, l’Associació de Professors pel Bilingüisme va convocar la manifestació d’aquest dilluns a les portes del centre educatiu.

La trentena de concentrats han desplegat una pancarta es podia llegir “Som catalans i espanyols” i “No a l’adoctrinament a les escoles”. També han llegit un manifest mentre que el centenar de persones de la contramanifestació feien crits antifeixistes.

Per tot plegat, l’institut ha anul·lat la jornada de portes obertes de batxillerat que estava prevista per a aquest dilluns.