La Marea Pensionista ha inundat els carrers de nou a diferents poblacions catalanes, entre les quals hi ha Barcelona. Més enllà d’exigir pensions dignes, aquesta vegada rebutgen el nou reglament de pensions que la Comissió Europea preveu aprovar al juliol. Asseguren que suposarà un augment de la desgravació fiscal i que empobrirà el sistema públic de pensions a favor dels plans privats.

Un miler de jubilats s’han concentrat a l’avinguda de la Catedral amb pancartes i clams a favor de pensions dignes. Tots ells han baixat per la via Laietana fins a arribar a la plaça de Sant Jaume. Un cop han arribat aquí, han presentat una moció a l’Ajuntament contra el nou reglament de pensions que pretén aprovar la Comissió Europea.

Setmanes de mobilitzacions de la marea pensionista

En els últims mesos, la Marea Pensionista s’ha mobilitzat en diverses ocasions per dir “prou” a les condicions econòmiques que tenen els jubilats al sistema públic. Una de les manifestacions que més gent va aplegar va ser el 22 de febrer a la plaça de Catalunya. Un miler de persones van sortir al carrer per denunciar l’increment de les pensions del 0,25 %, per sota de l’IPC.